Når du skal skifte filtre

14 February 2017

Når ventilationsfilteret har gjort sit arbejde, og mange millioner kubikmeter luft er passeret igennem og er blevet renset, er det tid til at udskifte det med et nyt. Men hvordan ved man, hvornår det er tid til at skifte, og hvad skal man overveje?

Et gammelt luftfilter har under sin levetid opsamlet en masse forskellige forurenende stoffer. Det kan omfatte skimmelsporer, bakterier, tungmetaller, PAH’er og meget mere. De fleste forurenende stoffer er bundet i filteret, men nogle af dem kan frigøres ved selve håndteringen under filterskift.

For at forhindre mikrobiel tilvækst som for eksempel bakterier og mug i filteret, anbefales det, at filteret udskiftes mindst én gang om året. Filterskiftet skal fortages af hygiejniske og sundhedsmæssige årsager, uanset om sluttryktabet i filteret er nået.

Camfil har udviklet en praktisk CamHook som hjælpemiddel, der er ideel, når der er flere filtre på række. Teleskopfunktionen gør, at CamHook er let at have med sig i løbet af dagen og kan hurtigt foldes ud efter behov.

Lær mere om, når det er tid til at skifte filtre i Camfils filterskole.

Følg os