Eurovent Guidebook for luftfiltre

19 April 2017

Eurovent Association, den europæiske brancheforening for almen ventilation, har sammen med branchens førende producenter i Europa produceret en ny Guidebook for luftfiltre.

Guiden understreger behovet for at sikre, at luftfilteret rent faktisk bidrager til en sund indendørsluft. Med ventilation er fokus ofte placeret på energibesparelse i bygningen. Det er naturligvis vigtigt, men det kan ofte have den virkning, at man anvender luftfiltre med en lavere filtreringseffektivitet. Årsagen er, at luftfilteret har en naturlig modstand i luftstrømmen, kendt som tryktab, eftersom det skal bortfiltrere skadelige partikler. Jo lavere filterklasse desto mindre modstand, ringere filtrering og lavere energiforbrug i ventilationsanlægget. Men filtreringseffektiviteten kommer altid i første række for os hos Camfil. Hvorfor ellers overhovedet anvende filtre?

Vi har gentagne gange talt om luftforurening og især de små sundhedsskadelige ultrafine partikler, som f.eks. forbrændingspartikler fra køretøjer, PM1-partikler. Disse partikler har vi desværre store mængder af i vores trafikerede byer. Men størstedelen af dem kan vi fjerne fra indblæsningsluften, hvis vi sørger for at have filtre foran indblæsningen med en filterklasse på minimum ePM1 60% iht. den nye standard ISO 16890, hvor mindste filtreringseffektiviteten er 50% efter afladning af filtrets eventuelle elektrostatiske effekt.

I guiden er også en masse nyttige oplysninger om, hvorfor man har brug for luftfiltre i forskellige sammenhænge, fordelene ved brugen, korrekt filterdesign, energieffektivitet, nøgleplaceringer af filteret, korrekt installation og vedligeholdelse mm.

Læs mere på Eurovents hjemmeside og download Guiden her.

Følg os