ISO 16890 konvertering

02 November 2017

I sidste uge fortalte vi dig om en kommende Eurovent-anbefaling, hvor du finder de bedste filtervalg til forskellige indendørs miljøer og applikationer relateret til forurenet udendørs luft.

Der er dog en spredning mellem den værste og bedste effektivitet i hver EN779-filterklasse i dag. For eksempel kan et F7 filter ifølge EN779 variere fra minimum 35% til over 60% effektivitet ved 0,4 μm partikel i den nuværende klassificering. Dette fremgår ikke ved et klasse F7-filter, hvilket er et problem ved sammenligning af filtre i dag. I den nye ISO16890-klassifikation er hvert enkelt filter mærket med den procentvise effektivitet, og det vil fremgå som en del af produktnavnet (eksempelvis ePM1 60%).

For at gøre overgangen mellem de to standarder lidt mere enkel, har vi lavet en drejeskive (converter), der giver en hurtig oversigt fra EN779:2012 til ISO 16890 ved de mest gængse Camfil-filtre. Den fysiske udgave af drejeskiven kan du få hos vores sælgere eller på vores afhentningslagre. Vi har også udviklet en tilsvarende web-udgave, du kan finde her eller på camfil.dk.

Ved webudgaven skal du vælge det Camfil-filter, du bruger i dag for at få præcis den specifikke filterklassifikation i henhold til ISO16890. Så kan du se, hvad du skal spørge efter ved valg af filtre for fremtiden.

Følg os