Stoppes brandrøg og dårlig lugt med de rette filtre?

16 November 2017

På grund af flere brande i Stockholm for nylig, fik vi mange spørgsmål om, hvordan man forhindrer røg og lugt i at påvirke indendørsmiljøet via ventilationen. Det er ikke en nem opgave at løse, og mange spørgsmål opstår. Hvad er det, der brænder? Er det skadeligt for vores helbred? Hvor kommer røgen fra? Hvor tæt er det på?

Mange faktorer afhænger af, hvor tæt man er på selve branden. Hvis bygningen er tæt på ilden, og røgen er i retning af din ventilation, vil luftfiltrene hurtigt blive kompromitteret. Her skal man skifte filtre for at få ren luft ind igen. Samtidig er der høje koncentrationer af lugte. I disse tilfælde har du brug for kulfiltre. Men hvis du er tæt på ilden er det ikke nok at erstatte eksisterende ventilationsfiltre med en variant af kombinerede kul- og partikelfiltre. Der kræves store mængder kul, og det har man ikke ved normal komfortventilation.

Hvis ejendommen er placeret i passende afstand fra den aktuelle brand, kan det være en mulighed at udskifte de sædvanlige posefiltre med et kombineret kul- og molekylfilter, City-Flo XL. Vi anbefaler altid, at man bruger disse filtre i komfortventilationen i storbymiljøer for nemt at øge den indendørs luftkvalitet. Det er en forholdsvis billig og enkel foranstaltning. Vores anbefaling er altid at have et ekstra sæt luftfiltre hjemme, hvis ejendommens ventilationsanlæg hurtigt skal have skiftet filtre.

En City M luftrenser er også meget nyttig at have i hjemmet. Den placeres indendørs, og luften cirkulerer gennem et kombineret HEPA- og kulfilter. Denne filterkombination giver dig mulighed for at få frisk og ren luft! En luftrenser er et glimrende tillæg til ventilationen, eller hvis der ikke er en tilluftsfiltrering.

Hvis du har spørgsmål om konkrete foranstaltninger, skal du kontakte dit nærmeste Camfil-kontor.

Følg os