Det kan være billigere at købe dyrere filtre

24 januar 2019

Det er blevet 2019, og vi går ind i en ny sæson, hvor der skal skiftes luftfiltre. Her er nogle gode råd til når du skal vælge filtre

Hvad afgør egentlig omkostningerne ved luftfiltrering? Er det kun selve prisen på ventilationsfilteret? For eksempel fokuseres der ofte på selve produktprisen i indkøbsfasen. Men hvis man ser på ventilationssystemet, hvor ventilationsfiltrene er installeret, er selve filterprisen relativt lav sammenlignet med for eksempel energiomkostningerne til at drive luften gennem anlægget. I stedet er det ventilatorens energiforbrug, der er det afgørende i omkostningssammenhængen.

Ved valg af ventilationsfiltre er det jo det bedste indeklima for vores helbred og velbefindende, som skal komme i første række. Derefter vælger man det mest energieffektive filter.

I eksemplet nedenfor ser du to gode filtre i klasse ePM1 60% iht. ISO16890:2016 ved en luftmængde på 3400 m3/h.

• Vores bedste filter Hi-Flo II XLT7 (klasse A) med et beregnet energiforbrug på 918 kWh/år

eller

• Hi-Flo II XLS7 (klasse C), med færre poser, og et energiforbrug på 1371 kWh/år

Forskellen i energiforbruget er på godt 450 kWh/år, hvilket gør Hi-FLo II XLT7 til en klar vinder. Derefter er produktets prisforskel til sammenligning marginal og retfærdiggør valget af et mere energieffektivt produkt.

Du er meget velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at vælge de bedste filtre for dig.

SØG PÅ BLOGGEN

OPDATERINGER FRA BLOGGEN

TILMELD NU >>

Følg os