Camfil & bæredygtighed

04 april 2019

I mere end et halvt årti har Camfil haft fokus på produkter med høj ydeevne og lavt tryktab. Lavt tryktab er vigtigt i luftfiltrering, idet det hænger direkte sammen med den energimængde, der kræves for at skubbe luft gennem et filter.

I starten var høj ydeevne normalt forbundet med beskyttelsesprocesser, og energibesparelserne var hovedsageligt forbundet med omkostninger. Over tid har dette ændret sig. Nu taler vi og vores kunder mere om at beskytte menneskers helbred og spare energi i et mere bæredygtigt perspektiv.

Hos Camfil arbejder vi konstant på at levere produkter med mindst muligt aftryk på miljøet. Der gives i vores nye bæredygtighedsrapport flere eksempler herpå, såsom reduktion af filterrammers miljømæssige påvirkning ved at skifte til genformalet plast.

I løbet af årene har vi hele tiden fokuseret på at minimere vores produkters miljømæssige fodaftryk, men ved at reflektere over os selv ser vi, at vi virkelig kan skabe forandring ved at forsyne vores kunder med produkter, der leverer højeffektiv filtrering og energieffektivitet. Vores LCC-beregninger viser f.eks. at ca. 90% af filterets miljøpåvirkning kommer fra filterets brugsfase. Derfor vil en 10% reduktion i energiforbruget have en effekt så stor som den samlede råmaterialeffekt.

Læs alt om Camfils bæredygtighedsarbejde i bæredygtighedsrapporten for 2018.

SØG PÅ BLOGGEN

OPDATERINGER FRA BLOGGEN

TILMELD NU >>

Følg os